مناسب ترین پله را انتخاب کنید (بخش سوم)

مناسب ترین پله را انتخاب کنید (بخش سوم)

 

 

2

 

در بخشهای قبلی مقاله (چگونه میتوانید یک پله مناسب برای خانه تان پیدا کنید) اشاره شده که پله پیچ (دور لوله) برای فضاهایی با ابعاد کوچک مناسب میباشد ولی اینبار در تصویر فوق که مشاهده میکنید، از این مدل پله پیچ دور لوله در یک فضای بزرگ با متراژ بالا استفاده شده و به گونه ای هوشمندانه و هنرمندانه با تکمیل سازه، پله را به یک المان فوق العاده زیبا و فاخر در بین فضای آشپزخانه و نهارخوری تبدیل کرده است. البته هدف از طراحی این مدل پله در این فضا همچنان استفاده از حداقل فضا جهت ارتباط با طبقه بالا بوده است. نوار محیطی این پله به ارتفاع حدود ۱۰۰ سانتیمتر ادامه داده شده که بعنوان نرده ایجاد شده است که هم پوششی جذاب به پله پیچ داده و تا حدودی سازه را از دید پنهان کرده و به عنوان یک دیواره جداکننده، فضای آشپزخانه را از فضای نهار خوری جدا کرده است. رنگ قرمز پله دور لوله، افراد را ترغیب به استفاده از آن میکند. درخشش رنگ پله دوبلکس با نورهایی که در سقف تعبیه شده و همچنین سنگ کف درمحیط اطراف یک فضای کاملا مدرن و لاکچری را ایجاد کرده و نورطبیعی کهاز سمت پنجره به فضای داخل برخورد میکند درخشش فضا را دوچندان کرده است که تیرگیه رنگ فضای داخل ساختمان خصوصا پله به چشم نمی آید.

بنابراین پله پیچ دور لوله در همه فضا ها قابل اجرا میباشد. البته تکمیل آن باید متناسب با فضای مورد نظر انجام گردد تا در کنار کاربری خود به بهترین شکل هم دیده شود.

15

در ساخت خانه جدید، سبک های زیادی برای طراحی وجود دارد. در مورد پله هم سبکهای مختلف وجود دارد که بر اساس دکوراسیون و سبک مورد نظر خود میتوانید طرح مناسب را طراحی و در ساختمان خود اجرا کنید.

مدل پله ای که در تصویر بالا مشاهده میفرمایید از نوع دومحور باکس میباشد. این سازه از دو عدد باکس، در هر طرف از پله ،تشکیل شده که هر باکس از دو عدد ورق در طرفین و دو عدد درپوش در بالا و پایین این دو ورق تشکیل شده که جهت بالا بردن مقاومت و از بین بردن پیچش و لرزش داخل این باکسها صفحه هایی به اصطلاح با نام استیفنر میباشد، تعبیه شده که داخل این باکس جوش داده میشود. کف پله ها با تعداد حداقل دو عدد پروفیل در هر کف پله اجرا شده که ابعاد پروفیل با توجه به وزن و کاربری سازه محاسبه میشود که میتوانید سازه را با متریال مورد نظر خود پوشش دهید.

در تصویر فوق ابتدای پله در طبقه همکف به صورت شیپوری طراحی و اجرا شده که با این کار، عرض پله را افزایش داده و خاصیت دعوت کنندگی را افزایش داده است. معمولا پله دومحورمیانی متناسب با فضاهایی است که ابعاد وید آن بزرگ و با متراژ بالا است.

اجرای نرده برای این نوع سازه به راحتی امکانپذیر میباشد. دقیقا هر نوع نرده ای که مد نظرتان باشد ،میتوانید روی باکس هر طرف از پله اجرا کنید. ،نرده ی فلزی بصورت فرفورژه اجرا شده که تا حدودی نقوش آن از خطوط فضای اطراف و زاویه چرخش پله نشات گرفته و با سازه هماهنگ شده است. همانطور که در تصویر مشاهده میکنید قسمتی از باکس یا به اصطلاح شاسی پله داخل دیوار اجرا شده که برای این قسمت نرده پیش بینی نشده زیرا فضا بسته میباشد و احتیاجی به وجود نرده دیده نشده است. رنگ سفید، فضای داخل را بزرگتر از آنچه هست نشان داده و به دلیل اینکه کفپوش فضای داخل از چوب تیره رنگ میباشد در پوشش کف پله ها هم از این رنگ استفاده شده است. فضای وید و دیوارهای اطراف ،تقریبا با زاویه چرخش پله شکل گرفته که فرد را تشویق به حرکت به سمت طبقه بالا میکند. همچنین پرتی فضا به حداقل رسیده که یکی از مزیت های این نوع وید میباشد.

تعریف وید : فضای خالی در سقف طبقات که دید را از این فضا به طبقات بالا و پایین ممکن میسازد. در مقالات بعدی به صورت اختصاصی به تعریف وید و مباحث مربوط به آن خواهیم پرداخت.

کنتراست رنگ سفید و قهوه ای سوخته با توجه به شکل پله منظره ی لوکسی را ایجاد کرده که استفاده از یک لوستر در وسط این وید، زیباییه این ساختمان را دوچندان کرده است.

بنابراین تکمیل سازه با توجه به فضای اطرافش و استفاده از لوازم لوکس تاثیر بسزایی در زیبایی سازه با مدلهای مختلف دارد که در این تصویر پله مدل دومحور باکس را مشاهده کردید. در ادامه به بررسی مدلهای دیگر پله و تلفیق آن با هنر تکمیل و دکوراسیون فضای اطراف آن خواهیم پرداخت.

4

در تصویر بالا بیشتر خطوطی که در فضا به کار رفته به صورت صاف و بدون منحنی هستند بنابراین با توجه به شکل خطوط در اینجا ،پله مدل دومحور ورق از نوع مستقیم ،برای این فضا طراحی و اجرا شده است. رنگ و دکوراسیون به عنوان یک گزینه جهت تکمیل و تمام کردن پله از نظر بصری از بهترین گزینه ها میباشد. در اینجا دیوارها بیشتر به رنگ خاکستری روشن می باشد و رنگ کفپوش

در قسمتی کرم روشن و در قسمتی خاکستری تیره میباشد که یک فضای سرد و تقریبا خنثی ایجاد کرده است. برای ایجاد تعادل در رنگ و نور و دکوراسیون این فضا باید رنگ گرم را در فضا تلفیق کنیم.

5

6

به کار بردن رنگ نارنجی در کف پله ها گرما را به فضا اضافه کرده است و نصب یک تابلو و یک مجسمه دکوری با همان تنالیته گرم بسیارهوشمندانه این منظره را به کمال رسانده است. وجود منحنی ظریف در تابلو و مجسمه و پوستی که روی زمین پهن شده از یکنواختی خطوط کاسته است. در تصویری دیگر از محوطه بیرونی این ساختمان همچنان رنگهای نارنجی و طوسی تیره و روشن را مشاهده میکنید همچنین در عکس ماقبل اگر توجه کنید رنگ درب اتاق در انتهای سالن به رنگ سبز میباشد که فضای داخل را

زنده کرده. در عکس بالا هم با پوشش سبز و گل و گیاه ،رنگ سبز در محوطه بیرون تکرار شده که کنتراست رنگ در داخل و خارج این ساختمان رعایت شده است. در ادامه عکسهای بیشتری از این ساختمان را مشاهده خواهید کرد. با توجه به نمونه ی موردی که بررسی شد، رعایت کنتراست خطوط و رنگ در داخل و خارج از بنا و بکارگیری آن در مدل پله و دکوراسیون داخلی بسیار مهم و تاثیر گذارخواهد بود.

7

8

2 thought on مناسب ترین پله را انتخاب کنید (بخش سوم)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *